CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Sabtu, 1 Mac 2014

Nissan Almera sering rosak ??????

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

Ketika sibuk membaca facebook...saya terpandang satu mesej yang sungguh menari untuk dikongsikan kepada pembaca blog malaysiascore tentang satu isu yang akan membuatkan manusia marah.

Ini gambar yang saya amik dari sumbangan Oh Media dari paparan facebook saya.



Dari mesej pada gambar ini menunjukan kereta buatan Jepun iaitu Nissan Almera sering rosak dan masalah kerosakan masih tidak dapat dibaiki sehingga kin. Kerosakan sebanyak 6 kali telah terjadi pada nissan almera ini dari 27 disember 2012 hingga 12 januari 2013.


Pada pandangan  semua pembaca, apa yang baik dan buruk tentang masalah kerosakan kereta baru ini. tak kiralah buatan negara mana.

Tapi bila masalah pada buatan kereta Malaysia sering sahaja kita dengan tentang rungutan-rungutan daripada pembeli.

Jom kita bincangkan......

8 ulasan:

  1. Baru ke lama ke keluaran import ke tempatan ke kalau dia nk rosak, dia rosak jugak..huhu..betul x abam pizal?

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.aku sokong!!!!!!!!!!

      Padam
  2. Kereta kalau nak rosak,x kira baru atau buruk.Impot atau local,semenya bergantung pada nasib dan cara pemakaiannya.RM mahalpun,berlambak yg tersadai kat tepi jalan.Cuma,kita sebagai pengguna,jgnlah over sangat nak perlekehkan barangan tempatan,mentang2 keupayaan kita lebih,apa salahnya pakai barangan tempatan.Kalau dah rosak jugak,baiklah guna yg local.....

    BalasPadam
  3. Risau jugak sebab baru beli Almera. Lepas tu rakan sejawat complain dia punya bateri rosak selepas 1 tahun dan seorang lagi kata air cons. coilnya bocor lepas 1 tahun lebih. Bila bawa ke bengkel dia org katan tak ada stok, perlu tunggu 3 bulan. Kawan I tu bising sampai atas dapat jugak seleas dua hari. Nampaknya kita perlu desak jugak kalau tak kena buli.

    BalasPadam
  4. nissan almera ni kalau rosak baik jual je..nanti kita pulak yg kena belanja banyak kos maintenance....

    BalasPadam
  5. baik beli kereta perodua bezza,proton saga atau proton persona.sama je sedan.....

    BalasPadam
  6. Nasihat saya,jangan beli nissan almera...Saya baru setahun pakai dah 4 kali tukar bearing..dryshaft sekali...Semoga anda tidak menyesal mcm sy...ni bukan masalah main2...Bayangkan kalau dah abis waranty?kos menghantar,kos cuti tanpa gaji,kos pegi balik naik uber/grab,sndri kira...bile campur setahun bole bayar roadtax ngn insuran woo...nissan hanya mampu ckp,ini kes pertama,padahal dlm google dah berlambak..tanpa ade kereta gantian semasa servis,perkhidmatan menghantar dlm jarak yg bersesuaian,nissan lgsung tak memikirkan tentang pembeli almera..adakah patut pembeli almera bersatu utk viralkan perkara ini dan bangkit utk menjatuhkan jenama almera..mungkin akan jadi pengajaran berguna utk pihak nissan...stresss sgt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selama pakai kancil tkpnah plak masalah bearing dan kipas aircond bagai...bile upgrade nissan almera tktau plak rupenya downgrade..Kete yg sebesar almera tidak dicipta utk bawa penumpang dan barang di bonet,hanya utk sorg pemandu sahaja...Alasan staf nissan ckp "mungkin abang bawak barang banyak sgt kot," dokumen tender tanpa penumpang berat mane je pun...

      Padam

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!