CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Jumaat, 15 Mac 2013

Model era baharu Nissan!


NISSAN NOTE
Satu lagi pengeluar Jepun yang penting ialah Nissan. Mereka kini nampaknya bersedia untuk bersaing dalam lapangan yang sengit ini. Pengenalan model baharu iaitu Note pada bulan Mac 2013 merupakan isyarat gelombang model-model baharu yang lebih berani akan diperkenalkan Nissan.
Komitmen pengeluar itu terhadap inovasi, gayaan dan sesuatu yang menyeronokkan dibuktikan melalui beberapa model seperti Qashqai dan Juke.

Note merupakan penyambung projek tersebut. Ia dipakejkan dengan teknologi keselamatan terkini pada harga mampu milik.
Memetik laporan agensi berita Newspress, Note ialah sebuah kereta dalam segmen B yang dibangunkan di Eropah untuk pelanggan Eropah. Kerja-kerja kejuruteraannya dilakukan di Pusat Teknikal Nissan Eropah (NTCE) di United Kongdom (UK) dan Sepanyol dengan kilang produksi di Sunderland, UK.
Faktor jualan terbesar Note ialah teknologi keselamatannya yang dikenali sebagai Safety Shield. Teknologi tersebut terdiri daripada beberapa sistem iaitu Blind Spot Warning System yang akan memberi amaran jika terdapat objek pada sisi kereta.
Lane Departure Warning pula memberi amaran jika kereta terkeluar dari laluannya. Sementara Moving Object Detection pula berfungsi memberi amaran jika terdapat sebarang pergerakan di luar kereta.
Ketiga-tiga sistem tersebut disokong oleh kamera belakang yang turut dilengkapi sistem cucian dan pengeringan jika lensa kamera kotor.
Note juga merupakan kereta segmen B pertama dilengkapi Around View Monitor (AVM), kamera keliling yang berfungsi sebagai alat bantuan untuk proses parkir. Ciri-ciri tersebut sangat membantu ketika memarkir kereta dan mengurangkan risiko kemalangan kecil terutama di parkir bandar.
“Note ialah model yang penting dalam barisan produk kami. Model ini menggabungkan rekaan bijak dan teknologi yang belum pernah ditawarkan dalam segmen B. Kami menggunakan reka bentuk dan inovasi kejuruteraan bagi membolehkan teknologi premium mampu dimiliki ramai,” jelas Ketua Pengurus Pemasaran Nissan Eropah, Geraldine Ingham.
Bagi menggerakkan Note, tiga opsyen enjin ditawarkan dengan teknologi stop-start sebagai ciri standard untuk semua varian. Antara enjin yang ditawarkan adalah bersesaran 1,198cc 12 injap tiga silinder. Enjin tersebut berkuasa 80PS pada 6,000rpm dengan tork 110Nm pada 4,000rpm.
Enjin kedua ialah 1.2 liter DIG-S berkuasa 98PS @ 5,600rpm dengan 142Nm @ 4,000rpm. Pilihan ketiga ialah enjin 1.5 liter turbo diesel berkuasa 90PS yang baru dibangunkan hasil usahasama Renault-Nissan Alliance.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!