CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Jumaat, 23 September 2011

Filem Nasik Lemak 2.0

Filem Nasi Lemak 2.0 mengisahkan.....
Hef Huang (Wee Meng Chee) berdepan kesukaran untuk meneruskan perniagaan makanan miliknya kerana dia gagal menyediakan masakan tempatan yang diinginkan oleh para pelanggannya. 
Namun, bertentangan dengan masakan yang kurang popular, dia dikenali sebagai “Hero Huang” di kawasan kejiranannya. Cef Huang akan membantu komunitinya sehinggalah dia bertemu dengan Xiao K (Karen Kong) yang membuatkannya terjebak dalam masalah. Nasi Lemak 2.0


Untuk membolehkan dia meneruskan kehidupan ini serta perniagaan restorannya. Cef Huang perlu mendapatkan bantuan daripada penjaja kedai wanita penuh misteri (Adibah Noor), yang mengarahkan dia agar memulakan satu pengembaraan yang hebat dalam kehidupannya.
Ketika berdepan pengalaman yang bakal memberikan kesedaran pada dirinya, dia akan bertemu ramai “hero tempatan” yang memberikan sokongan kepadanya untuk menemui asal-usulnya serta erti sebenar yang tersembunyi dalam nasi lemak.
Watak2 Filem Nasi Lemak 2.0 :
Nur Fathia dalam ni jadi isteri seorang nelayan iaitu dilakonkan oleh Afdlin Shauki. Chef Huang pulak seorang yang sombong yang mencari identiti di dalam negaranya sendiri dan dia telah bertemu rahsia di sebalik nasi lemak.
Afdlin Shauki jadi nelayan yang hidup dengan 4 orang isteri yang cantik bersama anak anaknya.
Watak Adibah Noor pulak, dia jadi pemilik gerai yang misteri dan seorang master taichi, dan dia lah yang memiliki rahsia nasi lemak.
Manakalan David Arumugam sebagai Pakar buat kari, dialah yang mengajar Chef  Huang cara buat kari bagi sedap.


Pelakon Utama Filem Nasi Lemak 2.0 :-
Afdlin Shauki
Adibah Noor
David Arumugam

5 ulasan:

 1. Mr.R sudah tonton filem ini. 4.2 bintang. best.

  BalasPadam
 2. lama x tengok wayang..ade cte best rupenye..hihi

  BalasPadam
 3. mr.r...memag best

  syun ? syaz...apa lagi , p lah menonton cepat

  BalasPadam
 4. Haduyai lama la btl x santai tgk cite melayu. masa lak x cukup. niat tu ada dah

  BalasPadam

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!