CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Jumaat, 23 September 2011

Filem Mr Bean : Johnny English


Filem Johnny English yang dibintangi oleh pelakon @ pelawak terkenal dari antarabangsa yang tidak asing lagi Rowan Atkinson @ Mr Bean

Filem Johnny English ini mengisahkan : 

Johnny English Reborn


Mr Bean The Best! Movie ini adalah sambungan dari Johnny English yang pertama pada tahun 2003.  Rowan Atkinson @ Mr Bean , dalam filem Johnny English ini ada sedikit sedutan kisah apa yang telah Johnny English (lakonan “Mr Bean” Rowan Atkinson) lakukan. 


Filem Johnny English ini diarahkan oleh Oliver Parker

Johnny English adalah seorang ejen perisikan British di MI7. Beliau telah kembali setelah mengharungi pelbagai latihan fizikal dan mental di awal filem ini.  Filem ini adalah sebuah spoof spy thriller, sebagai sebuah filem spoof kepada filem-filem perisikan lain. Watak lawak Mr Bean telah berjaya menghidupkan keseluruhan filem ini.

Kisah bermula apabila Johnny English ditugaskan untuk mencari individu/organisasi yang dikhabarkan akan membunuh Perdana Menteri China. Beliau diberikan kesemua peralatan yang canggih seperti yang kita selalu tengok dalam mission impossible dan james bond. Tetapi oleh kerana ‘kebodohan’ Johnny English ini, barangan tersebut selalu sahaja disalahgunakan dan menjadikannya suatu jalan cerita yang lawak.

Pelakon yang membintangi Filem Johnny English :-
  • Rowan Atkinson as Special Agent Sir Johnny English
  • Gillian Anderson as MI7 Head "Pegasus" Pamela Thornton
  • Rosamund Pike as Kate Summer
  • Dominic West as Simon Ambrose
  • Daniel Kaluuya as Special Agent Tucker, English's Fellow Agent
  • Richard Schiff as Fisher
  • Tim McInnerny as Patch Quartermain
  • Togo Igawa as Ting Wang
  • Chris Jarman as Michael Tembe
  • Jos├ęphine de La Baume as Madeleine
  • Tasha de Vasconcelos as Countess Alexandra
  • Ian Shaw as Agent 2
  • Stephen Campbell Moore as Prime Minister
  • Rupert Vansittart
  • Marsha Fitzalan
  • Pik-Sen Lim as the Killer Cleaner
  • Ben Miller as Angus Bough, English's Former Sidekick
Itu lah sedikit sebanyak kisah Johnny English yang dapat saya kongsikan bersama anda dan jangan ketinggalan bagi menyasikan Filem Johnny English di pawagam yang berhampiran tempat tinggal anda, kerana filem Johnny English ini memang menghiburkan serta banyak aksi-aksi menarik yang dapat ditonton.


5 ulasan:

  1. bila nk tengok ni..cuti nk abihh dh!

    BalasPadam
  2. Nak tgk!! Orang kata best..

    BalasPadam
  3. AZU & WAN...APA TUNGGU LAGI...JOM P TGK

    BalasPadam
  4. Tua dah dia ni kn bro... mesti pecah perut nengok ni :D

    BalasPadam
  5. waahh..cmbest..to xnengok pun agi...

    BalasPadam

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!