CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Sabtu, 25 Jun 2011

Rank Alexa l Lihat Rangking Blog Anda Di Alexa

Assalammualaikum dan apa khabar semua......

Alexa rank dalam 1,234,562 (global) dan 3,205 (Malaysia) Blog malaysiascore 
Alexa Rank blog malaysiascore

Sudah masuk bulan kedua aku berblogging ni  sejak 27 Mei 2011 hingga 25 Jun 2011. Banyak ilmu juga aku dapat kongsi dari bloggers yang power ataupun yang masih baru macam blog malaysiascore

Terima kasih sekali lagi buat anda semua. 

Antara blog yang selalu aku kunjungi untuk mencari ilmu blogging seperti  blog  Puan Bee, 2dayblogger abg terror, upprofits, Mj, Azlina dan banyak lagi blog-blog lain yang tak disebutkan di sini.

Kepada bloggers yang aku tak sebutkan mintak maaf banyak-banyak kepada anda semua bukan tak sudi yerk.

Kepada bloggers semua terima kasih kerana sudi berkongsi segala ilmu dalam dunia blogging  serta sering berkunjung setia ke Blog malaysiascore yang masih baru nie. 

Insyaallah aku akan selalu memperbaiki blog ini dari semasa ke semasa. Apa yang kurang itu boleh lah kita sama-sama menberi tunjuk ajar antara satu sama lain, semoga apa yang di ajar nanti dapat menberi manfaat bukan sahaja pada aku, tapi kepada anda semua para bloggers.

Sebenarnya aku nak berkongsi serba sedikit tentang hendak meningkatkan lagi Rank Alexa salah satunya macam yang ini.....
                    • Paparkan Widget Alexa pada blog.
                    • Daftar blog anda di alexa
                    • Install Alexa Toolbar pada IE atau Google Chrome atau Mozilla firefox yang diguna.
                    • Tingkatkan pageview blog.
                    • Blogwalking.
                    • Ping blog.
                    • Tulis artikel tentang alexa.
                    • Aktif mana-mana Forum Blogger.
                    • Aktif mana-mana Laman sosial.
                    • Cari sebanyak mungkin backlink.
                    • Daftar blog ke search engine.
                      Anda juga boleh membaca lanjut apakah alexa, kepentingan alexa rank,  cara, tips dan pelbagai maklumat lagi tentang Rank Alexa. Kalau yang masih page rank Google 0 tu mungkin alexa rank boleh memberi  kelebihan pada entri anda berada di page pertama search google.

                      p/s selamat mencuba dan berjaya... 

                      7 ulasan:

                      1. hehe aku x tumpu sangat ranking alexa.. tumpu trafik je

                        BalasPadam
                      2. freaky..semua bagus yer tak

                        BalasPadam
                      3. Tia target yang dalam Malaysia punya . hehe . yelah kot2 boleh dapat 800 ke . ngee :)

                        BalasPadam
                      4. alexa dan traffic dua2 main peranan .. target PB PR blog tp memang susah nk capai ... terima kasih bg backlink tu hafizal..

                        BalasPadam
                      5. wahhh.. hebaat tu.. baru 2bln alexa da camtu.. aku dua tahun alexa teruk lagi.. huhuh


                        aku seorang blogger

                        BalasPadam
                      6. tia..cuba lagi dapatkan ramai pengikut dan bnyak kan entri..
                        pbee...tq...saya nak belajar dgn pbee,bole
                        paiz...tak hebat mana pun..tp ok lah wat permulaan
                        wrizuan..tq so much

                        BalasPadam

                      Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!