CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Isnin, 15 Ogos 2011

Persenda Lagu Negaraku di YouTube

Persenda Lagu Negaraku di YouTubeSejak kebelakangan ini terdapat kecenderungan segelintir individu memuat naik video yang didakwa sengaja mempersendakan lagu Negaraku di YouTube.
Tinjauan Kosmo! di laman web berkenaan mendapati ia masih boleh diakses orang ramai dan tidak dialihkan meskipun telah dimuat naik lebih tiga tahun lalu selain telah ditonton lebih 100,000 kali.
Selain video yang memaparkan lagu Negaraku dalam rentak muzik rock, ada juga video yang memaparkan gelagat dua warga asing menyanyikan semula lagu tersebut sambil ketawa sekali gus menyinggung perasaan rakyat negara ini.
Seorang pekerja swasta, Nuratiqah Samad, 25, berkata, dia kecewa dengan tindakan individu terbabit memuat naik video-video berkenaan di YouTube serta menyifatkan tindakan itu sebagai tidak patriotik.
“Baru-baru ini, saya cuba mencari lagu Negaraku di YouTube sempena Hari Kemerdekaan dan terkejut apabila menemui video-video sedemikian.
Sumber : KOSMO
“Saya kecewa kerana ia boleh diakses dan dilihat di seluruh dunia,” katanya kepada Kosmo!.
Bagi jurugambar bebas, Shahrul Hassan, 40, dia marah dengan sikap ‘kreatif tidak bertempat’ segelintir individu yang mengubah irama lagu Negaraku dan kemudian dimuat naik di laman web tersebut.

4 ulasan:

  1. eintan...betul tu, apa yg dia dapat agaknya pun tak tahu lah.

    BalasPadam
  2. mungkin orang yang buat camtu saja nak cari publisiti murahan..maklum je la orang jenis camtu bukan retis..hahahaa :)

    BalasPadam

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!