CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Selasa, 5 Julai 2011

Kejam...!!!! Bunuh Dan Bakar...

Assalammualaikum semua....

Mana erti kemanusiaan kepada mereka yang sangup bertindak kejam terhadap manusi yang lain.

Kejam : Bunuh dan Bakar..!!!!
Tempat cebisan mayat Nurrahayu ditemui di tanah perkuburan Hindu, Masai, Johor Bahru 
Di JOHOR BAHRU - Seorang remaja berusia 16 tahun ditemui mati dalam keadaan menyayat hati apabila mangsa dibunuh dan dibakar sebanyak dua kali sebelum cebisan mayatnya ditemui di Tanah Perkuburan Hindu, Masai dekat sini kelmarin.
Mayat mangsa, Nurrahayu Qomarodin (gambar kecil) yang dilaporkan hilang pada 18 Jun lalu oleh ibu bapanya dipercayai dibakar di dua lokasi berasingan iaitu Sungai Tiram dan Tanah Perkuburan Hindu, Masai dekat sini yang jarak di antara kedua-duanya kira-kira 20 kilometer bagi menghilangkan bukti.
Keadaan mayat mangsa yang merupakan anak seorang pengusaha kantin di sebuah kuari di Masai ditemui hanya tinggal cebisan rambut, baju dan selipar di tanah perkuburan berkenaan di antara pukul 4 hingga 5 petang kelmarin.
Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supritendan Roslan Zainuddin berkata, berdasarkan laporan saksi, mangsa dikatakan dilarikan oleh seorang lelaki pada hari kejadian dan sejak itu tidak pulang ke rumah keluarganya.
"Pihak polis yang menjalankan siasatan kemudian mendapat maklumat daripada orang awam yang memberitahu menjumpai cebisan rambut, baju dan selipar di sebuah tanah perkuburan Hindu, Masai.
"Berdasarkan siasatan, kesemua barang bukti konsisten dengan kes kehilangan mangsa," 
Menurut Roslan, susulan penemuan mayat itu, pihaknya menahan seorang pengawal keselamatan berusia 46 tahun yang bertugas di kuari tempat bapa mangsa mengusahakan kantin.
p/s Mereka yang melakukan kekejaman ini harus dihukum dengan hukuman yang setimpal, agar kejadian ini menjadi iktibar dan tauladan. Kepada anak-anak gadis tak kira remaja dan kanak-kanak sentiasa berwaspada. Ingat mereka yang berhati binatang ini sentiasa mencari peluang untuk melakukan kekejaman.

1 ulasan:

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!