CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Selasa, 14 Jun 2011

KL Gengster : Kehebatan Filem Tempatan Setanding Filem Hollywood

Assalammualaikum semua para bloggers.................tak kira saja di mana anda berada. 

malaysiascore hari ini nak berkongsi berita gembira kepada semua, iaitu pencapaian filem tempatan KL Gangster mempunyai kehebatan dan setanding dengan filem-filem hollywood.


KL Gangster raih RM6.2 juta


Babak dalam KL Gangster.

FILEM tempatan sudah ada penontonnya tersendiri walaupun dengan kemasukan filem daripada luar negara seperti Kung Fu Panda 2, X-Men: First Class dan Super 8.

Filem tempatan arahan anak muda Samsul Yusof KL Gangster berjaya membuktikan kehebatan dan keupayaan filem tempatan juga sama tarafnya dengan filem-filem negara luar.

Kali ini dibuktikan dengan filem penuh aksi terbitan Skop Production Sdn Bhd, KL Gangster yang meraih kutipan menakjubkan sehingga RM6.2 juta hanya dalam tempoh empat hari tayangan, bermula 9 Jun sekali gus melakar sejarah tersendiri.

Biarpun bersaing dengan beberapa filem blockbuster Hollywood seperti Kung Fu Panda 2, X-Men: First Class dan Super 8, buah tangan Syamsul Yusof iaitu KL Gangster nyata punyai tarikan sendiri. 
Syamsul berkata, dia tidak menyangka sambutan luar biasa diberikan penonton walau pada masa yang sama berhadapan dengan dakwaan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (PEKIDA) berhubung pendedahan kod rahsia yang ada berkaitan dengan KL Gangster.

“Memang saya tidak menafikan, sedikit sebanyak isu itu menarik penonton ke pawagam untuk mengetahui apa yang digembar-gemburkan. Tetapi sebenar sebelum isu itu timbul lagi sambutannya cukup menakjubkan pada hari pertama tayangan KL Gangster apabila meraih kutipan RM1.5 juta. 

“Alhamdulillah, saya sangat bersyukur kerana dari hari pertama hingga hari ini (semalam) sambutan filem KL Gangster ini masih lagi mencipta sejarah untuk penerbitan filem Melayu dari syarikat Melayu sendiri,” katanya yang dihubungi Hip semalam. 

Sebagai pengarah muda yang berjaya, Syamsul menyatakan bukanlah haknya untuk bercerita mengenai kutipan tiket, malah lebih bersemangat bercerita mengenai kehendak penonton masa kini terutamanya berkaitan filem KL Gangster.

“Sebenarnya jika hendak ikutkan, saya bukanlah orang yang layak untuk bercerita mengenai kutipan tiket, ia adalah hak produser iaitu ayah saya sendiri. 

“Secara peribadi pada pengamatan saya, hari ini saya melihat ramai produser filem seolah lebih mengejarkan kepada kutipan tiket dan rekod baru yang ingin dicipta. 

“Saya sebenarnya tidak begitu selesa apabila orang mengajukan mengenai rekod yang hendak dicipta melalui filem arahan saya (KL Gangster). Kalau boleh saya lebih suka memikirkan apa lagi yang dimahukan penonton kita hari ini dan melihat kualiti produk kita mampu atau tidak menyamai filem Hollywood,” katanya lagi. 

Selain Syamsul, KL Gangster turut dibantu sepupunya, Rizal Ashraf, selain bapanya sendiri, Datuk Yusof Haslam turut menyumbangkan idea. 

Para pelakon yang membintangi filem KL Gangster ini terdiri daripada, Aaron Aziz selaku watak utama, Syamsul sendiri, Adi Putra, Zul Huzaimy, Sheera Iskandar, Wan Maimunah dan Ridzuan Hashim.

p/s hebat bukan....terbaik lah KL Gangster

2 ulasan:

 1. fyna tak tgk lg..
  :(  jom singgah n follow belog fyna.
  http://inibelogfyna.blogspot.com/

  BalasPadam
 2. fyna pergi lah tgk...best tu

  BalasPadam

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!