CERITA TERHANGAT!!! ---> TERBAIK!!!

Terhangat ..

Selasa, 6 September 2011

Berita Menarik Bagi Pengemar Telefon Bimbit | Telefon Bimbit Sony Ericsson Boleh Rakam Gambar 3D

Sony Ericsson telah berjaya menghasilkan telefon bimbit yang boleh merakam gambar 3D.


Telefon bimbit pintar yang dapat merakamkan gambar panorama tiga dimensi (3D) akan berada dalam pasaran pada bulan depan.
TELEFON bimbit keluaran Sony Ericsson boleh merakamkan imej tiga dimensi.
Imej 3D telefon pintar itu adalah daripada siri Xperia Arc S keluaran Sony Ericsson yang boleh ditonton melalui televisyen yang menyokong aplikasi 3D. Imej yang dirakamkan akan dipaparkan dalam bentuk 2D pada skrin telefon pintar tersebut.
Telefon pintar itu yang dijana sistem operasi Android 1.4 gigahertz (GHz) keluaran Google bagaimanapun tidak boleh membuat rakaman video dalam bentuk 3D.
Menurut sebuah akhbar tempatan, telefon pintar Xperia Arc S menggunakan skrin berukuran 10.6 sentimeter selain dilengkapi kamera dengan definisi 8.1 mega piksel.
Harga telefon pintar itu yang diperkenalkan pada pameran teknologi IFA di Berlin Jerman baru-baru ini masih belum diumumkan.
Sumber : Kosmo

11 ulasan:

  1. cantik dan best ni makin lama makin canggih .. tk terkejar dah

    BalasPadam
  2. pbee..betul tu..nak kejar pun tak mampu

    BalasPadam
  3. Hohoho!~ Sangat bokeh imej dia!~ Very sharp!~

    BalasPadam
  4. shafique.....apa yg bokeh...????

    BalasPadam
  5. aku pakai n8 pun dh rasa macam telefon tu nak out date dah huhu

    BalasPadam
  6. saiazuan....tunggu...!!!
    tipskerjaya...hehehe n8 pun dah ok dah

    BalasPadam
  7. makin lama makin canggih, nampak cantik gambar tu...

    BalasPadam
  8. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    BalasPadam
  9. @hafizal, yang blur2 background tue bokeh ;)

    BalasPadam

Cerita Sensasi Terkini ---> Terhangat dan sensasi!!!